Huisregels

Algemeen

Onze mini-camping onderscheid zich van de grote commerciële campings onder meer door de grote mate van vrijheid. Wij houden wel aan, ‘vrijheid in gebondenheid’. Dit betekend voor ons dat uw vrijheid niet ten laste mag komen van de ander. Er is voldoende ruimte voor leefbaar vrijetijdsleven. De omgeving biedt rust die velen op prijs stellen. Niemand hoeft zich opgesloten te voelen in een keurslijf van ge- en verboden. Toch is het ter wille van de leefbaarheid noodzakelijk een aantal afspraken te hebben en die met u te delen. U bewijst een ieder, en zeker uzelf, een belangrijke dienst als u de campingregels respecteert en naleeft.

Tarieven

Wij vinden het belangrijk dat een ieder kan genieten van hetgeen Oost Flakkee te bieden heeft en in het bijzonder onze mini-camping. We trachten onze tarieven zo laag mogelijk te houden. Omdat deze per jaar kunnen wijzigen verwijzen we u graag naar de aparte prijslijst op onze website

Halen en brengen naar OV

Tegen een kleine vergoeding en in overleg is het soms mogelijk dat we u ophalen bij de plaatselijke bushalte.

Aankomst en vertrek

Flexibiliteit is in uw voordeel. Wij trachten hier maximaal gehoor aan te geven. We houden als uitgangspunt: voor de kampeerplekken is de aankomst tijd vanaf 13.00 uur (pipowagens vanaf 15.00u) en vertrek voor 11.00 uur. Maar in overleg kan hier van worden afgeweken als het volgens onze boekingen toelaat. Het kan voorkomen dat wij niet meteen in staat zijn u welkom te heten, dat volgt dan later. Natuurlijk laten we u vooraf weten welke plek wij voor u gereserveerd hebben.

Auto’s

Wij kiezen er voor autobewegingen zo min mogelijk te laten plaatsvinden op onze mini-camping. Wij hebben een plek aangewezen als parkeergelegenheid, maar u mag de auto/motor ook bij uw kampeermiddel zetten. Natuurlijk dient er zeer rustig gereden te worden en zo min mogelijk.

In ieder geval is autorijden op de camping tussen 23.00 en 7.00 niet toegestaan (uitzondering in overleg en natuurlijk in noodgevallen geldt deze regeling niet).

Huisdieren

Uw huisdier is welkom, maar moet wel aangelijnd zijn. Uitlaten buiten het terrein. Ook in de polder wordt opruimen van uitwerpselen op prijs gesteld. Op de camping dient u er voor te zorgen dat uw huisdier geen overlast veroorzaakt voor andere kampeerders. Natuurlijk is uw huisdier geënt.

Onze huisdieren en u

Wij hebben zelf kippen, honden, kat en paarden. De kippen vinden enig rest eten erg lekker, maar dat is dan vooral groenafval (geen schillen van sinaasappel of banaan bijvoorbeeld). U mag hen best iets geven, maar let op, als er al eten ligt dan niets meer bijgooien svp. De paarden zijn dol op een boterham, wortel of appel. Geen probleem ook hen wat te geven als u dat leuk vind, maar ook hier graag met mate! Onze honden mogen alleen in overleg met Anouk iets te eten krijgen, hier geen eigen initiatief in nemen svp!

Huisvuil

We hebben 1 aarde, dus vinden we dat we daar respectvol mee moeten omgaan. We doen graag aan gescheiden afval verzamelen. Er staan diverse vuilnisbakken rechts van de sanitaire unit. Huisvuil dient in afgesloten zakken te worden gedeponeerd.

Wij nemen geen ‘grofvuil’ aan. Wij zijn van mening dat u dit het beste thuis kunt afvoeren.

Ongedierte

Een lastig punt, wat is ongedierte eigenlijk. We respecteren zoveel als mogelijk alle loslopende dieren in de polder. Echter, we willen ook geen groei explosie van dieren als muizen en ratten. We willen u dringend verzoeken alle eetbare zaken onbereikbaar te laten zijn en zeker niet op de camping achter te laten of in de sloot te gooien. De dieren redden zichzelf erg goed namelijk zonder onze ‘hulp’!

Aansprakelijkheid

Voor vernieling, beschadiging, vermissing en dergelijke op onze camping bevindende goederen of voor ongevallen van mens of dier zijn wij niet aansprakelijk. Voor verzekering van bijvoorbeeld uw kampeermiddel tegen storm, brand of diefstal dient u zelf zorg te dragen!

 

Camera’s

Er gebeurt gelukkig maar zelden iets in de polder. Maar uiteindelijk kan ook hier criminaliteit plaatsvinden. Wij hebben op verschillende plekken, zoals de ingang/overzicht camping, camera’s opgehangen voor uw en onze veiligheid. De beelden worden automatisch opgeslagen en na 48 uur weer overschreven met nieuwe beelden.

Beschikbaarheid

Wij willen heel graag dat u van de rust, ruimte en natuur kunt genieten. Wij doen ons best hiervoor de voorwaardelijke zaken zo goed als mogelijk te organiseren. We zullen zeer regelmatig te zien en benaderen zijn.

Wij vinden onze privacy natuurlijk ook belangrijk. Ons erf en boerderij is dan ook ons eigen terrein. We willen u vriendelijk vragen dit te respecteren. Natuurlijk zijn we telefonisch altijd bereikbaar voor dringende gevallen.

 

Noodgevallen

In geval van ernstig ongeval, brand of anderszins is het ook in de polder belangrijk direct 112 te bellen. Ons adres moet wel duidelijk worden geduid, het adres is Galatheseweg 2 Achthuizen, ingang is aan de Zandweg!

Sanitair

Wij zijn natuurlijk scherp op uw gezondheid. Een schoon sanitair is daarbij behulpzaam. Wij maken minimaal, afhankelijk van het aantal bezoekers, 2x per dag alles schoon. Mocht u een onhygiënische situatie aantreffen, dan wordt een eerste reiniging door u op prijs gesteld. De materialen staan in de sanitaire unit. Zo houden we het samen leefbaar. U kunt in voorkomende gevallen ons ook even bellen.

 

Waterpunt

Wij maken geen punt van water, maar stellen het wel op prijs dat er zo min mogelijk water wordt verspild. We hebben bij de sanitaire unit een tappunt en aan de andere kant van het veld. Ook is de mogelijkheid uw kampeermiddel aan te sluiten op een tappunt bij enkele plekken. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

 

Toiletemmers en chemisch toilet

Links van de sanitaire unit is een uitstortplaats. Het voordeel is ook dat daar de mogelijkheid wordt geboden even uw materiaal schoon te spoelen.

 Preventieve gezondheid

We beseffen dat de enige plek waar u dicht op elkaar kunt komen te staan de sanitaire unit is. Immers, onze ruime plekken van 130 m2 bieden genoeg gelegenheid afstand te houden tot anderen. Het is aan u en de andere gasten om de mate van afstand te respecteren. 

Er is genoeg zeep en disposable handdoekjes, handen wassen blijkt een van de meest preventieve maatregelen te zijn, maar dat geldt tegen alle virussen en bacteriën.

 

Afvalwater

Afvalwater bederft het milieu en dus de leefomgeving. Gooi het alstublieft niet in de omgeving van uw kampeermiddel en zeker niet in de sloten. Uw verzamelde afvalwater kan in de daarvoor bestemde uitstortplaats links van de sanitaire unit.

 

 

Plant- en oogstseizoen

Hoewel zo logisch, willen we u meegeven dat de polders bewerkt worden voor uw dagelijkse boterham, suiker, tulp of aardappel. De landbouwers in onze omgeving doen dat met passie. Wanneer een deel van de polder bewerkt moet worden, kan het voorkomen dat tractoren heen en weer rijden. Klinkt logisch en dat is het ook!

 

Veiligheid

Wij hebben alles laten aanleggen door professionals. Als er iets van ons kapot gaat en u heeft er geen verstand van, ga dan niet zelf repareren svp.

De kreek/sloot achterin de minicamping is NIET voorzien van afzetting, let op uw kleine kinderen!!

De nachten in de polders kunnen donker zijn, soms zo donker dat je een meter voor je niets kunt zien! Ga buiten de camping in de schemering of nacht NOOIT zonder reflecterende kleding en/of zaklamp op stap! Komt er een voertuig, ga de berm in, zorg voor naar beneden schijnend licht en sta even stil tot het voertuig is gepasseerd. Een bestuurder ziet u echt altijd te laat als u geen voorzorgsmaatregelen neemt met ernstige gevolgen van dien!

 

 

 

 

Uw plekje

Het is niet toegestaan uw plekje in onderverhuur of gratis aan anderen aan te bieden. In overleg met ons kan hiervan worden afgeweken. In onderhavige geval zullen de overnachtende bezoekers 2,50 euro p.p.p.n. betalen (exclusief toeristen belasting)

 

Gasten

Natuurlijk zijn gasten welkom. U dient hen wel te wijzen op de huisregels. De kosten zijn 1,50 p.p.p.d. die u kunt voldoen middels cash (in potje naast magnetron in de ontvangstruimte) of Tikkie te vinden in de ontvangstruimte.

 

Beplanting en dergelijke

De beplanting op en rond onze camping is bewust aangebracht. We verwachten dat u helpt dit in stand te houden. Snoeien is zonder overleg niet toegestaan. Het zelf planten van bomen e/o struiken is zonder overleg niet toegestaan. Hekjes en dergelijke dienen bij vertrek meegenomen te worden.

 

Rust roest?

Op zich zou je dit kunnen zeggen. Maar rust geeft ook energie. Een ieder gaat er op zijn eigen wijze mee om. Wij vragen in ieder geval lawaai te voorkomen. Besef dat geluid, zeker in de polder, weinig weerstand kent en dus (soms heel) ver draagt. Een radio of andere geluidsdragers mogen niet tot overlast van anderen zijn.

 

De Kastanje

Onze ontvangstruimte noemen wij ‘de Kastanje’. In de Kastanje kunt u informatie over de omgeving vinden. U kunt er ook een spelletje doen en, zeker als u met een tent bent en met regenachtige dagen, ook lekker even schuilen en ontspannen zitten aan de picknick tafel die we binnen hebben gezet. De magnetron en koelkast mag door u worden gebruikt. Zet wel uw naam op uw producten!

 

Sport en spel

Op onze camping is het geen probleem als er sport en spel wordt beoefend. Kies hiervoor een plek met voldoende afstand tot kampeermiddelen. Ook vissen kan in de kreek worden beoefend. In onze ontvangstruimte ‘de Kastanje’ staan spelletjes en een tafelvoetbal. Ons roeibootje mag gebruikt worden in de kreek. We stellen het wel op prijs als hij weer netjes aan de kant en opgeruimd weer op zijn plek terug gelegd wordt.

 

Barbecue en vuurplaats

En ook hier, geen probleem als u gezellig de bbq aan zet. Wel vragen we u rekening te houden met de andere gasten. Als de wind niet gunstig staat, ga dan even op een ander plekje staan met de bbq. Svp geen rest vet en/of vlees op de camping of natuur achter laten, het trekt alleen maar dieren aan die we liever niet teveel hebben.

We hebben ook een vuurplaats aangelegd aan het begin van onze mini-camping. Iedereen mag hier gebruik van maken. Maar wederom, houdt rekening met andere gasten!

 

 

Contactgegevens

06-33688539 of 06-10816943

kastanjehoeve.go@gmail.com

Galatheseweg 2 te Achterhuizen

(ingang aan de Zandweg)

Breng een bezoekje aan onze mini-camping

Wij hopen dat u een goede impressie heeft gekregen van onze prachtige ecologische mini-camping. Wanneer u nog vragen hebt, neem contact met ons op. U bent van harte welkom!