Omgeving Goeree Overflakkee en omstreken

Onze camping ligt in een gebied waar toerisme nog moet worden uitgevonden. Oost Flakkee heeft een vooral agrarisch karakter.

Vissen in de kreek!

We hebben een mooie natuurkreek die meandert langs de minicamping. De een komt tot rust met een glaasje drinken in de ondergaande zon en de zingende vogels. Soms gaan mensen ook vissen en die zitten er zoals deze campinggast laat zien (Karper)

Goeree Overflakkee zelf

Soms lijkt de klok te hebben stilgestaan. Fietsend tussen het graan en aardappelen, of in het vroege voorjaar tussen de prachtige tulpenvelden. En als men de fietsroutes aanhoudt, is het fietsen door een natura2000-gebied, dat op een steenworp afstand ligt, zeker het aanbevelen waard.

Verkoeling bij een van de binnen strandjes aan de Grevelingen of het Haringvliet is een zalige onderbreking. En natuurlijk, een dagje zeestrand kan ook op ons mooie eiland. Dat is aan de westkant en kan meestal filevrij bereikt worden.

Uit eten gaan kan zeker op Ons Eiland in diverse dorpen, zeker Middelharnis en Ouddorp hebben een interessante keuze te bieden. Ook net buiten het eiland, in Willemstad is het goed toeven..

Vogels Spotten

Er is een zeer grote diversiteit aan vogels, van roofvogels zoals de bruine kiekendief en de majestueuze zeearend, de fragiele zwaluw en ijsvogel tot de kleurrijke groene specht en prachtige fazant. Er is veel te bewonderen rond de wateren, bijvoorbeeld in het natura2000 gebied, maar ook naast de camping is een kreek met rietkragen en een natuurgebiedje van Staatsbosbeheer.

De Hoeksche Vaart – Promotie Video – Rondvaarten op het Haringvliet, neem een kijkje en geniet!

 

De Natuur In

Wij hebben diverse fietsroutes beschikbaar, op basis van een QR-code voor via uw telefoon, door gewoon de bordjes te volgen komt u natuurlijk ook overal en weer terug. Reeën, hazen, marterachtige en zelfs de vossen kunt u zomaar overdag spotten. Ook langs de kreek op de camping kunt u volop genieten van de natuur. Terwijl u geniet van het weer en de rust, laten de kikkers, karpers en watervogels weten dat zij er ook zijn. Neem plaats achter de picknicktafel of vaar een stukje met ons roeibootje het water op om alles goed in u op te nemen.

Bezienswaardigheden

Er is een mogelijkheid in ‘De Kastanje’ in een map te kijken voor uitstapjes. Maar zeker willen we u wijzen op:

Musea en monumenten te bezichtigen

Natuurspeelplekken voor kinderen

Watersport, vissen, zwemmen en zonnenbaden op meerdere locaties

Prachtig stukjes natuur van Goeree-Overflakkee te bewonderen

Uitgestippelde fiets en wandel routes door mooie omgevingen

Winkelen bij de boer zelf

Wilde dieren zoals zeehonden en flamingo's te spotten

Geitenboerderij de Mèkkerstee

en vele andere activiteiten

Vissend de dag door

Het is bijzonder goed vissen op en rond minicamping Kastanjehoeve.go. Natuurlijk in onze eigen kreek op karper, maar ook op het Volkerak op snoek en andere zoetwatervissen. Het Haringvliet is de uitgelezen plek om op zeevis te jagen. Wij weten diverse inlaatplekken voor bootjes waarmee u het water op kunt. Van onze camping is de dichtstbijzijnde 5 minuten rijden. Een weekend overnachten in onze pipowagen en de boot op de camping stallen? Het kan allemaal!

Vissen aan de zeekust is natuurlijk ook mogelijk. De hier aanwezige strandtenten zijn erg gezellig en van harte aan te bevelen.

Winkelen 0p Flakkee

Op Flakkee zijn er allerlei soorten winkels voor handen. In Ooltgensplaat een goede supermarkt. Een wegrestaurant bij Achthuizen en tanken kunt u het best doen bij de plaatselijke garage van de familie Nobels, dat scheelt u zomaar 10 ct. per liter. Mocht er iets aan uw auto of caravan zijn dan helpt Marcel Nobels u graag. Ook voor de enkele paardenkracht of wanneer er iets gelast moet worden zijn vaardige handen dichtbij, In de Langstraat zit onze hoefsmid. Hij vervangt de ijzers van uw paard met liefde.

In Oude Tonge vindt u de bekendere supermarkten. Voor het betere shoppen echter, kunt u het beste terecht in het pittoreske Middelharnis.

Onze boeren

Maak kennis met het boeren leven. Maak de keten korter en koop rechtstreeks bij de boer. Kaas, groenten en fruit alles is direct verkrijgbaar bij de hieronder vernoemde boerenlandwinkels en restaurants.

Kaasboerderij Van Schaik

Geitenboerderij de Mèkkerstee

Boerderij 'Ouwe Stee'

Restaurant Grevelingen

PUUR by Rich

Eten, recreëren, onthaasten en genieten

Landwinkel 't Zand

Zien en doen

Naast genieten van een schijnbaar onveranderde rurale omgeving, is het ook mogelijk om de geschiedenis van Goeree Overflakkee van dichtbij te beleven. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan ons watersnoodmuseum.

Futureland

Watersnoodmuseum

Torenmuseum Goedereede

Strandtheater Houten Kaap

Streekmuseum Goeree-Overflakkee

RTM museum

Fort Sabina

Speeltuin De Flipjes

Dagje Center Parcs Port Zélande

Brouwersdam Active Lakeside

Waterjump, surfen, zeilen, eten en meer…

A Seal

Zeehondenopvang

Zeeland Buitenland

Natuur en speelgebied

Natuurspeelplaats Atlantia

Natuurspeelplaats Bûûtenplaets

Adventuredome Hellevoetsluis

Fort Prins Frederik

Bunkercomplex De Punt

Wandel en fiets routes

Genieten van de natuur. De totale rust de kikkers, karpers en watervogels neem alles in u op terwijl u wandelt of fietst komt u pas echt aan uw zelf toe. Ga eens zitten achter onze grote picknicktafel om te genieten van alles wat u normaal minder ziet, of vaar stukje met het roeibootje ons eigen watertje op.

Fietsrondje langs de mooiste plekken op Goeree-Overflakkee

Fiets: Deltaroute 'Kraan van Europa' (47 km)

Fiets: Haringvlietroute (48 km)

5 mooie wandelroutes op Goeree-Overflakkee

Wandelroutes op Goeree-Overflakkee

Bezoekje aan de natuur

Er is veel te bewonderen op en rond de wateren die onze polder rijk is, bijvoorbeeld in het natura2000 gebied, maar ook naast de camping is een kreek met rietkragen en een natuurgebiedje van Staatsbosbeheer.

Molens bezoeken in Goeree-Overflakkee

Dag op het grootste zoutwatermeer van Europa

Flamingo's in het Grevelingenmeer

Vogelobservatorium 'Tij' Haringvliet

Strand Westerweg

Westduinen

Strand Westerduinpad

Kabbelaarsbank

Strandje Middelharnis-Havenhoofd

Scheelhoek

Strand Flaauwe Werk

Vuurtoren Ouddorp - Westhoofd

Watertoren Dirksland

Hompelvoet

Strand Vuurtoren

Strandje Stellendam (Haringvliet)

Strand De Kous

Sportvisserij Goeree-Overflakkee

Philipsdam